keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Yhden loppu on toisen alku

Filosofiaa:

Elämän tarkoitus? Niin, valtiovallan mielestä se on luultavimmin painaa niska limassa hommia hamaan tappiin. Mielellään niin, että henki tuskin enää pihisee. Kannustaen haalimaan itelleen mahdollisimman paljon rahaa, josta valtio sitten verojen muodossa kynii itselleen leijonan osan. Syytääkseen ne ihan muuhun kuin omien kansalaisten hyväksi. Kaikkeen tähän valtiovallan touhuun kuuluu luonnollisesti tehokkuus, kustannustehokkuus, rutiinit, ynnämuut.

Siis kaikki muu paitsi luovuus, tarkoitus tehdä asiat hyvin ja omalla parhaaksi näkemällään tavalla. Ja saaden irti sen millä itse tulee toimeen, oli se sitten rahaa tai ruokaa tai jotain muuta. Sehän voi olla oikeastaan ihan mitä vaan, minkä itse määrittelee olevan tarpeeksi. Yhdelle se on perushuoletonta eloa ilman telkkaria sun muita digidigivärkkejä. Ja jollekin toiselle se on jotain muuta.



Otettuani aikanaan muuan kuttusen elelemään tähän huusholliin ja nähtyäni näiden luontokappaleiden elonkaarta, siis syntymää ja kuolemaa (puhumattakaan viiriäisten huomattavasti lyhyemmästä vastaavasta), sai se monasti ajatukset pyörimään melko filosooffisten perusteesien ympärillä. Jopa siihen pisteeseen, että päätin sen päivän tulleen, jolloin pörssiyhtiöhommissa on kuppi tulvinut yli ja otin hatkat ns. poliittisesti korrektista hyvästä työstä.

Ja suuntasin täysin eri alalle kuin mistä koulutus on, opetellen asiat käytännössä ilman koulutusohjelmia. Ja paljonhan tuota asioita on oppinut ja tietää ja tuntee. Eikö tässä yhteiskunnassa jatkuvan elinikäisen oppimiskaaren tavoitteeseen ole kannustettu jo 90-luvun puolivälistä?

Musta tuli siis maatalouskauppias. Vuoden 2011 alussa. Ei, en kuulu mihinkään koo tai äs ketjuun. Mutta on minulla jonkinlainen ketju, tukiverkosto; omat vapaat näkemykset, perhe, kaverit ja ennen kaikkea asiakkaat.

Voiko maatalouden erikoiskaupan alalla antaa tällä hetkellä jotain uutta? Voi, kun tekee just päinvastoin kuin kaikki muut ja haluaa antaa jotain enemmän. Jopa sellaisille tiloille tai harrastajille, jotka ovat olleet jotenkin liian marginaalisia ja pieniä muille. Halusin, että olisi olemassa sellanen liike jota ei aiemmin ole ollut. Sellainen, josta ite olisin omalle elukkakatraalleni halunnut hankkia tavaraa sekä tavan kaupasta, että myös netistä.

Noin vuosi sitten perustin firmalle fasepuukin, mutta se on virallinen tiedotuskanava kotisivujen ohella. Täälä blogissa on tarkotus nyt sitten vuodattaa omia ajatuksia, ehkä poliittisiakin, testata tavaraa, ehkä reseptiä, kuka tietää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti