tiistai 8. tammikuuta 2013

Nakki Brutále

 

Nakki Brutále, eli nakit ja muusi, ilman muusia. Kylmänä, tottakai!


Kylmäaltaan ohi juostessani katseen kiintopiste keskittyi kevytnakkipaketin Joutsenlippuun. Nappasin sen mukaani. Tällä kertaa paketti aukaistiin jo autossa ja nautikselin parit nakit postista myymälään ajaessa (oli melko nälkä). Paketti aukeni helposti, ilman mitään perinteisiä "helposti avattava - lätt att öppnas" puukko ja kirvesjuttuja. Huomiona täytyy sanoa, että eka nakkipaketissa mainitaan pakkauksen olevan uudelleen suljettava, ja siis se oikeasti toimii suunnitellulla tavalla! Kansiratkaisu mahdollistaa tilapäisen sulkemisen, niin että paketti pysyy myös suljettuna  Ei  pölyä pääse appeen sekaan, kun paketista nautitaan nakkeja harvakseltaan. Oiva ratkaisu myös liikkeessä nauttimisen kannalta. Jos asiakas tulee, niin painaa vaan kansimuovin reunoihin ja pistää paketin laatikkoon, ottaakseen sen hetkenpäästä pois. Korostan vielä että siis toi uudelleen suljettavuus toimii!!


Tuoteselostetta vilkaistessa tuntuu että tämä on jotenkin rehellisempi pakkaus kun mitä edellisen kerran koin arvostellessani sitä pitsaa. Selosteessa mainitaan, että tuote on valmistettu suomalaisesta lihasta ja joutsenlippumerkki on vielä takeena tästä. Tuote on valmistettu perinteisesti kaiken maailman kanannahkoista sun muista rääppeistä ja silavasta. Pidän sitä kuitenkin vain positiivisena asiana, koska omaan periaatteeseen kuuluu, että eläimestä tulisi käyttää kaikki mahdollinen hyödyksi kun se on teurastettu. Lisäainemerkintöjen kohdalla tunnelma kuitenkin kariutuu, koska huomaan että esim säilöntäaineena käytettyä natriumnitriittiä ei ole merkattu E koodilla vaan se on kirjoitettu. Näin ollen silmä, joka on harjaantunut E merkintöjen bongaukseen tuoteselosteista dissaa tämän luonnollisesti automaattisesti. 


 Ja minkämoinen makuelämys tämä sitten on. Tietysti kun nakkeja poimitaan tuolta sormin niin eines tuppaa sotkemaan (kastelemaan) myös muita sormia kun etusormen ja peukalon. Hiukan nestettä tippuu myös takille, ja pöydälle kun nakkeja siirtää kohti ääntä.


Koostumukseltaan nakki on hyvinkin pehmeä ja jauhomainen, (kuortahan nakissa ei ole koska se on kuoreton kevytnakki). Siis tunne on sama kun työntäis kosteaa jauhoa suuhun. Maku tulee kyllä heti esiin, tuote maistuu siis haljakalle nakille. Samalle mille perusnakin nyt tuleekin maistua. Tosin broilerimaisuus vivahtaa läpi aika lailla. Voisin sanoa kuitenkin, että jälkimakua ei ole, mutta jälkitunne on kyllä. Nimittäin yksi asia, mikä mietityttää nakin syömisen jälkeen, on tietty etikkamaisuus. Nakki vaikuttaa olevan hyvinkin hapan. Suussa tuntuu nielaisun jälkeen hieman samalta, kuin jos oisi napannu teelusikallisen jotain etikkaa ja hieroskellut kielellä sitä pitkin suuta ja antanut olla jonkun aikaa. Tunne on erittäin epämiellyttävä. Nakki on yllättävää kyllä jauhomaisuudestaan huolimatta helppo niellä, mutta jättää kyllä mähnää pitkin kitalakea. Nakkien koko on silti ihan sopiva ja nakki mahtuu kokkonaan kerralla suuhun ja sen voi pyöräyttää nätisti vaikka alahuulen alle vasten hampaita :) .

Arvosana ainoastaan kaksi tähteä, Kiitoksena jälkihappamuudelle


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti